הודעות לעיתונות 

בחסות הסגר, המתנחלים מקימים רצף מאחזים חדשים


בחסות הסגר, המתנחלים מקימים רצף מאחזים חדשים בגב ההר באזור עוג'ה, מרחיבים ובונים במאחזים הלא חוקיים בדרום הר חברון, פולשים עם עדריהם לחלקות פלסטיניות זרועות בשטחי C וגורמים נזק לשכניהם, כמעט תמיד בלא הפרעה מכוחות הצבא והמשטרה; הקהילות הפלסטיניות בדרום ההר הקימו רשת מחסומים מאויישת במתנדבים כדי למנוע את התפשטות הקורונה בין היישובים הכפריים ועיר המחוז יאטה - רבש"צ ההתנחלות כרמל הזעיק צבא כדי לפרק מחסום כזה בכניסה ליישוב אום אל חיר; מבצע התרמה לסיוע למשפחות הרועים הנזקקות בבקעת הירדן, שהגיעו לסף רעב בשל מצב החירום - עדכון והפניה לתרומות בסוף הדוח.

בקעת הירדן וגב ההר

בגב ההר המתנחלים מנצליםאת הסגר ומקימים שלושה מאחזים חדשים במרחב שבין רימונים וכוככ השחר לבין עוג'ה.כוחות הביטחון אינם מונעים את הבנייה, אבל הם כן מונעים מפעילים להגיע לתעד. ביום שישי (10 באפריל) שוב מנעה המשטרה מפעיל עובד עמותה מלהגיע לתעד את המאחז החדש ליד רשאש,וקנסה אותו שוב על אף שבדיקות חוזרות ונשנות עם הרשויות אישרו שמותרלעובדי עמותות להגיע למקום גם בעת הסגר. בנוסף, המתנחלים ועדריהם ממשיכים להיכנס לאדמות פלסטיניות זרועות באזור צומת טייבה-רימונים, לרוב מדי יום ביומו. פעילים עובדי עמותות הגיעו לשטח כמעט בכל ימי השבוע. כאשר הם מגיעים ומצלמים -המתנחל עוזב. ביוםראשון, 12 באפריל, לאחר בליץ פניות טלפוניות לרשויות בידי פעילים, הגיע הצבא לראשונה למקום וגירש את המתנחל ועדרו.

דרום הר חברון

גם כאן המתנחלים מנצלים את הסגר כדי לבנות במאחזים הלא-חוקיים. ביום שני (6.4) אותרו ליד טוואניקרוואן ואוהל חדשים שמתנחלים מחוות מעון הציבו מחוץ לחורשה, לא רחוק מהעמדה הצבאיתהחדשה. וביום רביעי תועד מערבל בטון עולה למצפה יאיר. סמוך לעמק חאלי שבטוואני,נעקרו ביום שלישי 15 שתילי זיתים שנטעו פלסטינים באדמתם הפרטית לפני מספר חודשים. בשבת (11.4) גילו בעלי קרקע פלסטינים באום אל עראיס שמתנחלים פלשו לחלקותיהם עם עדריםוגרמו נזק רב לשדות הזרועים. בחלקה סמוכה, שממנה אולצו המתנחלים בעבר להתפנות בהוראת בג"צ, אותרו גופות של כבשים שנזרקו שם כנראה בידי מתנחלי מצפה יאיר(שהם היחידים שמעזים לגשת למקום הצמוד למאחז לאחר שנים של תקיפות אלימות של שכניהם ופעילים). בשני המקרים הוגשו תלונות לרשויות.

כוחות הכיבוש,שאחראים ע"פ הדין הבינלאומי למנוע התנכלויות אלה ברכוש פלסטיני, היו עסוקים בדברים אחרים. ביום שני הגיעו כוחות צבא ופקחי בנייה של המנהל האזרחי לאום אלחיר כדי לצלם טאבון שקיים שם כבר עשרות שנים. ובשבת, 11 באפריל, כוחות הצבא הגיעו לחלקה של משפחת אבו-קביטה באזור התפר ושברו את המנעול שעל שער החלקה.

בשבת שעברה, 4 באפריל,הקימו תושבי האזור הפלסטינים מחסומים בכניסה לקהילות כדי למנוע כניסת חולים בקורונה. רבש"צ כרמל ראה מחסום כזה בכניסה לאום אל חיר ומיד הזעיק את הצבא. למקום הגיע קצין מנהל שדרש מהתושבים להסיר את המחסום תוך שעה, ולא - יגיעו כוחות צבא ו"יעיפו" אותו. המחסום לא הוסר, והאיום לא מומש. מחסומים כאלה הוקמו גם ליד סוסיה ובדרך מטוואני לכרמיל.בסה"כ הוקמו 21 מחסומים סביב יאטה, מאוישים 24 שעות ביממה בידי מתנדבים מתושבי האזור, שמתשאלים ובודקים חום, במטרה למנוע מעבר חולים בקורונה אל תוך הקהילות וליאטה. מזרח ירושלים

בעיסאוויה חלה רגיעה בכניסת כוחות משטרה לשכונה, והם מתמקדים כרגע בעיקר בהקמת מחסומים בכניסות לעיסאוויה וחלוקת קנסות. גם ביום שישיהאחרון התקיימה משמרת המחאה השבועית בשיח ג'ראח ללא הפרעה.

מכתבו של יעקב מנור בנושא מבצע ההתרמה למשפחות בצפון הבקעה:

שלום רב,כידוע לכולכן/ם נרתמנו לגיוס כספים לצורך עזרה למשפחות

בצפון הבקעה הנתונות במצוקה.בנדיבות הלב של תורמות ותורמים נאספו כ- 20,000 ₪.יחד עם חברינו בבקעה הוחלט להעביר סכום ראשוני של -.10,000 ₪ שיחולקו לכ- 50 משפחות הנזקקות ביותר.מאחר ונתקלנו בקשיים ביורוקרטיים ועקב הסגר ביקשנו ממהדי לרכוש את המוצרים בהקפה ולחלקם בעצה יחד עם וועדה שנבחרה לבצע את המשימה.המזון חולק ברובו והיום, 12.4 היו אמורים לסיים את החלוקה של המזון היבש.פתרנו גם את בעיית העברת הכספים ומחר יקבלו את מלוא סכום ההעברה. היום נתבשרנו בבשורה טובה, על ארגון שנקרא "עזרה לחקלאים" , (כנראה בחסות ח'יזב אל-שעב),שתרכוש מהרועים את התוצרת ותשווק אותה בערים ובעיירות.אליה וקוץ בה, מתברר שבגלל מחסור בתערובת להזנת הצאן והטלאים, הרועים נאלצים להזין את הטלאים בחלב הכבשים, מה שגורם להפחתה ניכרת בכמויות החלב לייצור הגבינה, מה שאומר פחות הכנסות ממכירת החלב.קושי נוסף הוא חוסר ביקוש לקניית טלאים וכמעט ואין הכנסות מהכיוון הזה.נצטרך ללמוד את הבעיה לעומקה ולהחליט יחד עם הרועים כיצד להשתמש ביתרת הכסף.ממקורות שונים אנו למדות שבהרבה כפרים קיימת התארגנות של חקלאים בעזרה למשפחות שלא מצליחות לאזן את תקציבן בסגר. יש הצעה לבדוק אם קיימים במקומות נוספים איים של מחסור במזון ולצאת בשיתוף רב ארגוני לקמפיין גיוס כספים.

בשם החברות בצוות- דפנה צביה וחנה .יעקב, להעברת תרומות למשפחות פלסטיניות במצוקה בבקעת הירדן: יעקב מנור050-5733276. בדוא"ל: manor12@zahav.net.il